5 juni 2010

Läsenkät

Vilka är de fem författarna du har flest böcker av i dina bokhyllor?

Agatha Christie (23)
Terry Pratchett (23)
David Eddings (18)
Maria Lang (17)
Raymond E. Feist (16)

(Bubblare: Stephen King, 13 böcker. Jag läser/läste annars mycket deckare och fantasy så jag tenderar att ha ett antal böcker av varje given deckar- eller fantasyförfattare...)

Köper eller lånar du mest?

Både och, men numera lutar det nog mest åt köper. Förut köpte jag bara böcker jag redan läst och visste att de var bra, nu köper jag lite på vinst och förlust (jag har helt enkelt mer pengar nu).

Sparar du alla böcker du köper?

Nej, jag moochar bort en del, säljer på Bokbörsen eller skänker till Röda korset. Nån gång då och då gör jag en utrensning på sånt jag vet att jag aldrig kommer läsa igen.

Inbundet eller pocket helst?

Pocket, det är billigare. Inbundet köper jag väl nån gång ibland när det är rea, eller på Röda korset. (Visst, det är snyggare i bokhyllan med inbundet, men priset går före.) De engelska böcker jag köper är oftast häftade/storpocket.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (Om du nu läser om böcker.)

Michelle Magorians Godnatt Mister Tom ligger bra till. Jag är en kronisk omläsare och alla de där ungdomsböckerna (Laura Ingalls Wilder t.ex.) jag har i bokhyllan har jag läst många många gånger. Även David Eddings, särskilt Sagan om Mallorea, och pusseldeckare som Maria Lang, Agatha Christie och Dorothy Sayers har det blivit ett antal omläsningar av.

Från Paulas bokblogg.

6 kommentarer:

Cinnamon sa...

Gillar enkäten så jag lånade över den till min bokblogg.:)

Martina sa...

Varsågod. =)

Linnea sa...

Åh. Jag har också läst Godnatt Mister Tom massor av gånger! Det är en fantastisk bok. Förtjänar förmodligen ännu en omläsning (har nog inte läst den sedan tonåren nu..).

Vixxtoria sa...

Intressant det där att du förut bara köpte böcker du läst och tyckte var bra. Läste du om dem då också, för att liksom känna att du hade läst just den boken som stod i din bokhylla?

(Jag kan känna så ibland om jag köper nån bok som jag tidigare lånat och läst från biblioteket, att jag liksom inte läst _min_ bok.)

Martina sa...

Vixxtoria: ja, ibland läser jag om dem, men ibland står de bara i bokhyllan - jag tänker mig att jag ska läsa om dem vid nåt senare tillfälle. Rosens namn till exempel, den har jag inte läst om än fastän jag köpte den för, hm, ganska många år sen...

Vixxtoria sa...

Martina: Nä, att läsa om Rosens namn är ju mer ett slags projekt som man får planera för. Fast jag har faktiskt läst den minst två gånger (kanske tre, jag blir osäker). Den håller i alla fall för en omläsning :-D