28 februari 2010

Påbörjad: Stalins kossor

Ja, jag vet att det har sett ut som att jag börjat på Stalins kossor för flera dar sen (eftersom den har funnits under "Läser just nu" i marginalen rätt länge), men i själva verket började jag på den idag. Jag har redan läst nästan halva för den är faktiskt riktigt bra, mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Nu ska jag iväg och fika hos en kompis och sen se film hos en annan kompis, så jag vet inte om jag hinner läsa så mycket mer idag, men jag borde bli klar med den senast i mitten av nästa vecka - något försenat alltså men inte alltför mycket, hoppas jag.

5 kommentarer:

MariaH sa...

Jag håller också på med den nu och blev positivt överraskad

Martina sa...

Ja, jag var lite skeptisk till den från början måste jag säga, men jag blev verkligen positivt överraskad.

Pia sa...

Hej

Jag läser din blogg och blev inspirerad av utmaningen. Det känns roligt att läsa sådant som inte normalt hamnar på läslistan.
Precis som er båda tycker jag att Liljecronas hem var en höjdare och mina barn (8 och 10) uppskattade att få den återberättad. Det är ju en page turner på sitt egna vis.
Herr Arnes penningar var en omläsning. När jag gjorde min slutpraktik som 4-9-lärare 1994 så ingick den som läsning i åk 9. Vi gjorde ett samarbete med bilden och jag minns mång bilder av den fagra jungfrun och likfärden. Det var en studiemotiverad klass i ett sk fint upptagningsområde i Uppsala som inte klagade alltför mycket, men jag har svårt att se att detta är ett verk att sätta i händerna på femtonåringar. Då kanske Liljecronas hem är en bättre väg att lära känna Selma Lagerlöf.
Har just börjat med Pennskaftet och är glatt överraskad.
Som sagt, tack för utmaningen och en kul och snygg blogg.

Pia

Pia sa...

Hoppsan! Såg att inlägget hamnade fel...

Pia

Martina sa...

Pia: kul att du gillar både bloggen och utmaningen!