29 april 2009

Diverse pressreleaser och annat

Idag kom jag på att jag skulle kolla etthemutanbocker-mailen (jag glömmer lätt bort det eftersom jag redan har två andra mailkonton att kolla...) och det hade naturligtvis ramlat in en massa saker:
  • en inbjudan till pocketmingel och författarpresentationer på Södra Teatern i Stockholm 12 maj. Det är Bonnier som presenterar sommarens och höstens pocketnyheter, och det hade varit jättekul att gå på men min plånbok säger definitivt nej. =/
  • en adressförfrågan från Bonnier, de vill skicka mig recensionsexemplar. Kul, kul!
  • ett pressmeddelande om Carolina Gynnings nya drinkbok Min natt med Martini som kommer ut 17 juni - kul grej, fast jag dricker inte särskilt mycket (nästan inte alls, faktiskt) så just drinkböcker är jag kanske inte riktigt rätt målgrupp för...
  • pressinfo från Bokbörsen, de har växt med 28 % år 2008. Ja, så här i finanskrisens spår så är ju begagnat en stor marknad. Och ekotrenden är ju stor, så det hjälper väl till.
  • Info från FörstaKapitlet.se, en tjänst som låter dig läsa/lyssna på första kapitlet i en bok innan du bestämmer dig om du vill köpa boken. Officiella beta-versionen kommer 24 juni, men sajten öppnades 15 april och ska utvecklas under 10 veckor.
  • ett erbjudande från förlaget Cordia om ett recensionsex av boken Inte längre nunna av Helene Hägglund som utkommer... idag, faktiskt. Den lät helt klart intressant.
Och jag har fått mail med pressreleaser och annat som jag inte skrivit om, det ber jag om ursäkt för... jag vill inte bli en reklampelare för förlag och annat, men samtidigt känner jag mig lite skyldig när jag får en massa mail och mer eller mindre ignorerar dem. Nä, inte ignorerar för jag läser ju dem, men jag för inte vidare informationen som de antagligen vill att jag ska göra.

Nå, jag ska bli bättre på att föra vidare det jag tycker är av intresse. Och på att kolla mailen lite oftare. =)

3 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Åh, jag har fått ungefär samma skörd i mejlboxen - och jag har inte heller tänkt på att man kanske ska berätta om mejlen... Finns det någon slags etikett att hålla sig till, månntro..? Eller, jag kanske behöver gå en kurs.
;-)

Martina sa...

Jag har antagit att de vill att vi som får info sprider den vidare... jag har bara inte iddats göra det.

Linda Pierre sa...

Hej Martina!
Kul att du nämner vår tjänst FörstaKapitlet.se och 10veckor.com.

Anledningen till varför vi skickade ut information till ett gäng utvalda bokbloggare är att vi gärna vill veta vad personer som läser mycket böcker skulle vilja ha för typ av funktioner/information för att få reda på mer om boken, hitta "rätt bok" etc. Vår tjänst kommer låta bland annat bokbloggare sprida böcker enklare vilket vi hoppas och tror många kommer gilla. Så gå gärna in på http://www.10veckor.com och lägg till förslag i diskussionstrådarna längst ned :) /Linda från FörstaKapitlet.se