20 februari 2009

Mooch!

BookMooch är en fantastisk uppfinning som gör att jag sakta kan bygga på min oläst-hög mer och mer - gratis! Eller ja, det kostar förstås att skicka böcker ibland. Men ändå.

Idag fick jag Monday Mourning av Kathy Reichs (som jag visserligen har läst, men på svenska och jag håller just nu på att samla på mig Reichs böcker på engelska istället, för de är faktiskt mycket bättre på orginalspråk) samt The Last Gospel (amerikansk titel: The Lost Tomb) av David Gibbins. Är det nån annan än jag som hatar när de döper om böcker mellan de amerikanska och brittiska utgåvorna? Morr.

Och av en ren olyckshändelse *host* råkade jag klicka hem Will Adams The Exodus Quest från Amazon när jag läst klart The Alexander Cipher, och den kom idag den med. Snabba ryck där! Billig var den också (3,95 pund inkl. frakt), vilket var anledningen till att jag inte kunde avhålla mig från att beställa den.

Förresten, kul grej (fast väldigt skum): ni vet de där reaböckerna jag förhandsbokade på Adlibris? De skulle ju skickas tidigast 23 februari eftersom rean startar den 24... De ligger just nu på mitt uthämtningsställe och väntar på att jag ska hämta dem. Jag fick sms-avin igår.

Undrar om det beror på att realagret tog slut så fort att Adlibris räkande dem som "vanliga" böcker (med reapris!) och alltså skickade dem - som en ren miss alltså? Är det nån annan som fått sina reaböcker redan?

7 kommentarer:

Aïcha sa...

Jag kunde hämta mina reaböcker från Adlibris i går! Funderade också på hur det egentligen gått till.

svartanova sa...

Mina håller de på till den den 23:e. Men vad roligt att få dem tidigare!

Martina sa...

Ja, fast inte kul för övriga bokbranschen om det här är nåt som Adlibris satt i system... förhoppningsvis så är det bara en praoelev som rört till det.

Therese sa...

Beställde du Agnes Grey som recex? Tänkte bara höra om du fått hem den? Inte jag nämligen.. Men förlaget var väldigt tillmötesgående!

Martina sa...

Nej, det har jag inte gjort... jag gav den som inköpsförslag till mitt bibliotek istället, så jag har första tjing på den när de får in den.

bookoholic sa...

Jag beställde en reabok på adlibris och en "vanlig" pocket. Båda böckerna skickades i förra veckan. Å andra sidan tar jag alltid gratis frakt så jag har ännu inte fått något meddelande att jag har paket att hämta. Men tyckte också det var lite konstigt att de skickade reaboken innan den 23e.

Martina sa...

Bookoholic: Det är verkligen oerhört märkligt.