3 februari 2009

Apropå Agnes Grey

Agnes Grey finns tydligen inte översatt till svenska, såg jag för ett tag sen. Det var ju en liten miss av mig eftersom jag trodde att alla de engelskspråkiga böckerna i Klassiska kvinnor fanns på svenska så att man kunde välja huruvida man ville läsa på svenska eller engelska.

MEN, den kommer faktiskt på svenska snart! För första gången har Agnes Grey blivit översatt; den ges ut av Norstedts (läge att be om recensionsexemplar kanske?) och enligt Adlibris kommer den ut i mars. Utmärkt, precis i tid för Klassiska kvinnor-utmaningen!

165 kr på Adlibris, om någon vill beställa.

4 kommentarer:

Holly Hock sa...

Åh, vilken tur att du inte bestämde dig för att byta ut den. Jag har haft den (på engelska dock)liggande i bokhyllan ett par år nu och nu äntligen fått en ordentlig spark i ändan att faktiskt läsa den. Översättningen kunde inte komma mera lägligt. /Therese

Martina sa...

Nej nej, jag vet ju att det finns flera som redan har köpt den så jag skulle inte ha bytt ut den. =) Men det är ju bra att den kommer på svenska om det är nån som inte vill läsa den på engelska.

Emma sa...

Mejlade Norstedts, de var väldigt snälla och skulle skicka ett recensionsexemplar, inga problem! Möjligtvis åtar jag mig den redan i februari beroende på när jag får hem boken, känner en viss skyldighet mot förlaget att läsa och recensera den så fort som möjligt

Martina sa...

Det är helt ok att läsa boken tidigare om man vill det... schysst av Norstedts att skicka rec-ex!