22 juli 2009

Tematrio - Spänning

Det kanske är dags att visa upp sig lite grann på bloggen igen, bara så att ni vet att jag lever... Dags för en tematrio, alltså!

Berätta om tre läsvärda thrillers/spänningsromaner!

  • Dan Simmons - The Terror. Förra årets största läsupplevelse måste ju få vara med på en lista över spänningsromaner (nåja, skräck, rentav). Baseras på en sann historia om Franklinexpeditionen, som år 1845 seglade från England för att försöka nå den mytomspunna nordvästpassagen men som istället försvann och aldrig mera hördes av.
  • Stephen King - Benrangel. Egentligen nästan vad som helst av Stephen King (Det, Pestens tid, Varsel med flera), men Benrangel är faktiskt det sista jag läste av King som verkligen var BRA. Och den kom 1998... King har börjat tappa skärpan.
  • Alex Scarrow - October Skies. Min senast utlästa bok, som jag köpte i Malmö i påskas. October Skies handlar om två grupper av nybyggare som år 1856 överraskas av snö i bergen på vägen till Oregon. De tvingas övervintra i hastigt byggda hyddor, nästan utan mat och helt utan vinterutrustning. När en kvinna i en av grupperna hittas mördad och svårt stympad växer misstänksamheten i lägret, och nybyggarna måste försöka skydda sig inte bara från det ondskefulla väsen som hemsöker skogen utan också från varandra...

2 kommentarer:

Arina sa...

Jag tyckte Benrangel var dålig. De andra låter dock intressanta.

Martina sa...

Ja, smaken är ju olika...