1 november 2009

Köpstopp

Jag tror att ett litet köpstopp kan vara påkallat såhär i juletider, dels för att spara pengar och dels för att ge eventuella givare av julklappar en chans. Jag tänkte försöka avhålla mig från att köpa både böcker och filmer fram till julafton - teoretiskt sett borde det inte vara så svårt (speciellt när det gäller böcker, eftersom jag redan har alldeles för många olästa) men i praktiken? Tja, vi får väl se. Eventuellt kan det slinka ner några "2 för 99"- eller "3 för 99"-filmer i kundkorgen när jag är och handlar. Det är sånt som händer.

7 kommentarer:

Hellre barfota än boklös sa...

Det är mycket lätt hänt att sånt slinker med...

Amy sa...

Jag brukar bestämma mig om precis samma sak varje år...och precis som du skriver är det inte alltid lätt att hålla. =)

P.S Jag insåg precis att utseendet på våra bloggar är väldigt lik, jag tror vi har exakt samma bakgrundsfärg....oj...

Lyran sa...

Böcker kan jag nog inte sluta köpa trots en överväldigande mängd olästa i bokhyllan. Filmer ska jag inte köpa några. Fast det är väldigt lätt för mig, jag köper aldrig filmer...

svartanova sa...

Jag gillar dina shortlists. Kan jag kanske få låna idén?

Olivia sa...

Lycka till! Jag har haft köpstopp ett par månader nu, och har nästan lyckats bra, har bara köpt ett par pocketar samt några femkronorsböcker på loppis.

Arina sa...

Jag behöver aldrig införa köpstopp för böcker eftersom jag inte köper så väldigt många och bara när jag har råd.

Däremot blir det ofta "3 för 99" eller "2 för 99", för att inte tala om alla dessa billiga spel via Steam. Om jag satte mig och räknade ihop någon gång skulle jag nog bli förskräckt. Bäst att låta bli.

Martina sa...

Amy: jo, det är nog samma färg.

Svartanova: varsågod. =)

Nu har jag så lite pengar att det nästan är tvunget med köpstopp, jag är tvungen att hushålla så att jag inte gör av med mer än en viss summa varje vecka. Men frågan är hur det kommer att gå när jag får pengar igen i slutet av månaden.