19 maj 2011

Stockholmsvistelse och bokbeställning

Stockholmsbesöket blev mycket trevligt, om än något regnigt. Lördagen var det dock fint väder, vilket firades med ett maraton-bokbloggarfika på Vurma. Tyvärr var det några som inte kunde komma - livet och sjukdomar kom i vägen - men Boktimmen, Any Moment Called Now och Bokstävlarna samt undertecknad och två icke-bokbloggare samlades och pratade, tja, allt annat än böcker skulle man nog kunna säga. Lite Game of Thrones och bloggande avhandlades dock.


Förutom bokbloggarfikat så blev det två saker gjorda i helgen: det åts en massa mat och det gicks på bokhandlar. Vi hann med sushi, vietnamesiskt, tacos, dumplings och Jensen´s Bøfhus (episka efterrätter!), samt Hallongrottan, The English Bookshop, SF-bokhandeln och ett litet antikvariat som jag tror hette Oceanen. Dessutom blev det ett besök på stadsbiblioteket och, förstås, Eurovision.

De böcker jag letade efter när vi var på SF-bokhandeln var Carrie Ryans The Forest of Hands and Teeth och Charlie Higsons The Dead. Den förstnämnda var slut och den sistnämnda hade de inte alls, vilket gjorde mig lite grumpy. Istället köpte jag Apartment 16 av Adam Nevill och sen hittade jag båda böckerna på The English Bookshop dagen efter, men då hade jag slut pengar...

För att kompensera det beställda jag lite böcker från Book Depository idag istället. The Forest of Hands and Teeth och The Dead förstås, och The Enemy fastän jag redan läst den (man kan ju inte ha del två i en serie och inte del ett) The Dead-Tossed Waves som är uppföljaren till The Forest of Hands and Teeth, Soulless av Gail Carriger, Oscar Wilde and the Nest of Vipers av Gyles Brandreth och Shoot to Thrill av P. J. Tracy. Book Depository har ju en rabattkod (May11) på 10% fram till 31 maj så det var ju lika bra att utnyttja den.

Icke bokrelaterade inköp i Stockholm var en klänning ur Jade Jagger for Indiska-kollektionen, två nagellack (ljusgult och jadegrönt), en temugg, en kylskåpsmagnet i form av Hattifnattar (ok, det är ju lite bokrelaterat...) och en massa salt&vinegar-chips. När man nu har chansen att köpa riktiga salt&vinegar-chips på The English Shop (utan Book i namnet) så måste man ju ta den! Synd bara att det är så svårt att frakta hem på flyget, jag fick nöja mig med att äta dem när vi såg Eurovision. Vart kan man hitta t.ex. Walkers-chips i Luleå?

6 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Vi hade kunnat springa på varandra där i Stockholm, för jag var också där i helgen - dock med vetskap om att inte skulle kunna lova bort mig på en bloggträff... Men jag har också drällt in på The English Shop och handlat lite godis; det är ett måste! ;-)

Fia sa...

Fin bild! Jag gillar tjejen i Star Trek t-shirten. ;)

Vixxtoria sa...

Älskar uttrycket "episka efterrätter". Kommer använda det mycket i resten av mitt liv. Hoppas det är okej.

Bokgläntan sa...

Tävling: Just nu kan man vinna Kär i Kärleken av Lina Forss på Bokgläntan!
http://bokglantan.wordpress.com/2011/05/19/tavling/
Länka gärna till den så att fler får chansen att tävla:)

Martina sa...

En bok om dagen: vi var säkert på samma tunnelbanestation åtminstone nån gång under helgen. =)

Fia: =P

Vixxtoria: slit det med hälsan!

Monika Häägg sa...

Bokbloggarfika tycker jag låter väldigt trevligt! Förstår att den blev låååång!