26 april 2011

Böcker jag vill läsa

Från att ha försökt läsa enbart från min oläst-hylla har jag nu börjat låna böcker igen (det går bra att inte låna när jag är arbetslös, men jobbar man på ett bibliotek så... ja, då jobbar man på ett bibliotek). Hemma just nu finns nyss utlästa Charlie Higsons Fienden, som är första boken i en ungdomsserie och sjukt läskig (jag kände rentav lite motvilja mot att gå och lägga mig häromdan eftersom jag tänkte för mycket på detaljer ur boken - och jag är härdad), Annika Thors Om inte nu så när, Philippe Claudels Monsieur Linh och den lilla flickan samt Elin Boardys Mot ljuset som är nyss påbörjad.

På reservationslistan finns:
Amanda Hellberg - Styggelsen
Ann Cleeves - Dolda djup
Jonathan Safran Foer - Äta djur
Elly Griffiths - Huset vid havets slut
Joe Hill - Horn
Yiyun Li - De hemlösa
Kate Morton - I det förflutna
Staffan Nordstrand - Under floden
Joyce Carol Oates - En fager mö
Kristina Ohlson - Askungar

Jag tänkte att jag för en gångs skull ska försöka läsa böcker när de kommer ut, för det är jag hopplöst dålig på. Jag är alltid sist att läsa de där böckerna som alla pratar om (och ofta läser jag dem inte alls, för de där böckerna som alla pratar om verkar ju inte nödvändigtvis alltid bra).

Men jag väntar förstås på leverans av Embassytown och Kurt Vonneguts Slaughterhouse-5, som jag helt plötsligt fick ett överväldigande sug att läsa (när jag ramlade över det fantastiska citatet "everything was beautiful, and nothing hurt"). Embassytown är förstås nyutgiven. Men kanske inte en särskilt stor blivande snackis, iallafall inte bland den stora allmänheten?

6 kommentarer:

Pi sa...

Sjukt läskig låter väldigt lovande. Jag har inte blivit skrämd på evigheter. Något att kolla upp, kanske?
Det är lite trist när ingenting lockar fram den minsta rysning.

Martina sa...

Det kan ju förstås vara mina egna nojjor gällande zombies och dylikt som spökar här. Inte säkert att alla tycker att den är lika läskig... (men vuxna som jagar och äter barn är ju rätt otäckt).

Johanna Renling sa...

visst är det i stort sett omöjligt att INTE låna böcker när man jobbar på bibliotek?! Dom finns ju liksom framför näsan på en...

Pi sa...

Vuxna som äter barn låter Stephen King. Och det kan ju aldrig vara fel.

Martina sa...

Johanna: ja, de gör ju det. Och man kan liksom inte låta bli att ta med sig hem...

Pi: Mer 28 dagar senare och The Passage än Stephen King, men visst. Vissa drag finns det.

Linnea sa...

Jag är också nyfiken på Äta djur!