18 maj 2010

Gratisböcker

Idag hittade jag en hylla nere i magasinet, med böcker som blivit över från stadsbibliotekets bokbytardag som var i mars. Jag frågade vad som skulle göras med dem, och de ska sparas till nästa bokbytardag "men du kan få ta de du vill ha". Så jag plockade på mig några tidigare lästa och några olästa böcker:
  • George Orwell - 1984 (läst)
  • John Marsden - Imorgon när kriget kom (ej läst)
  • Donna Leon - Mäktiga vänner (läst)
  • Doris Lessing - Den goda terroristen (ej läst)
Tyvärr så var Imorgon när kriget kom en specialutgåva som ingick i Läsrörelsens satsning 2001 och delades ut på McDonald´s... och det står ju på den i en ful liten ruta på baksidan. Jag får försöka ignorera det. Och 1984 är den svenska översättningen, sambon har den på engelska.

*Uppdaterat* Ja, ok, det blev ytterligare några böcker när jag var ner i magasinet en vända till. Bra pocketdeckare kan man aldrig få för många av, även om man redan läst dem.
  • Patricia Cornwell - Offer utan namn (läst)
  • Patricia Cornwell - Kuslig likhet (läst)
  • Val McDermid - Med gift i blodet (ej läst)

8 kommentarer:

Helena sa...

Härligt med lite oväntade boktillskott!

Vixxtoria sa...

Åh, "i morgon..." måste du läsa pronto! Den är så bra!! (Kan man sätta nåt klistermärke över Mc-loggan?) (Och varför har biblioteket Mcdonaldsutgåvor?)

Martina sa...

Vixxtoria: det är böcker som privatpersoner tagit med sig till bokbytardagen, och som blivit över.

Tack och lov är det ingen McD-logga, det står bara att det är ett samarbete med McDonald´s - hade de gyllene bågarna funnits med på omslaget är det tveksamt om jag hade plockat åt mig den överhuvudtaget. =)

Vixxtoria sa...

Martina: Aha. Jag förstår. Men boken är i alla fall väldigt bra, så läs den!

tereseh sa...

Jag understöder Vixxtoria, I Morgon När Kriget Kom är Jätte Bra! John Marsden har en speciell stil när han skriver och den är åh-så-underbar! :)
Jag önskar jag kunde skriva lika bra som han.

Vixxtoria sa...

Hej Tereseh! :-)

Jag glömde visst nämna att jag läst hela serien på sju böcker, som inleds med i morgon... åtminstone tre gånger. Om det betyder något!

(Däremot är det stoooooor varning på seriens fortsättning, hittills med tre böcker utkomna på svenska. De ska bara undvikas!!)

MariaH sa...

när du jobbat i tio år så börjar du kanske bära dit dina böcker istället.
Det varnade en kollega mig för när jag började, jag trodde inte på henne men nu märker jag sånna tendenser iaf

Hanneles bibliotek sa...

Grattis till fina fynd.