26 november 2011

Fakta vs. fiktion

Jag har hamnat i ett faktastim just nu, dvs. är mest sugen på att läsa facklitteratur snarare än skönlitteratur. Började (och avslutade) idag på antologin Den moderna homofobin, red. Eva Borgström, och tänkte följa upp med Fanny Ambjörnssons Vad är queer? och Barbro Hedvalls Vår rättmätiga plats : om kvinnornas kamp för rösträtt. Dessutom har jag lånat hem en del andra böcker om, till exempel, homosexualitet i Tredje riket, arkeologiska utgrävningar i Sverige och gifter i hygienprodukter - sånt jag fått syn på i hyllorna på jobbet och tyckt verkat intressant.

(Att jag den senaste månaden varit på inte mindre än två konferenser om mångfald och HBTQ-frågor kan ju också ha nåt med valet av litteratur att göra.)

Igår fick jag också mina två senaste beställningar från Book Depository: Hercule Poirot : The Complete Short Stories samt Caitlin Morans How To Be a Woman. Den sistnämnda har jag haft på önskelistan ett tag men påmindes återigen om den när Helena skrev en lyrisk recension. Trots detta tog det ytterligare ett par månader innan jag kom mig för att köpa den, men förhoppningsvis kommer det inte ta lika länge innan jag faktiskt läser den också.

2 kommentarer:

Helena (Dark Places) sa...

Åh, How to be a Woman är GULD! Asrolig, viktig och bra. Känns som en bok jag kommer att läsa om, vilket nästan aldrig händer med facklitteratur (känns som lite felaktig term för Moran, men ändå.).

Martina sa...

Hm, jag kanske borde flytta upp den i prioriteringslistan. Den passar ju in i temat av böcker jag läser just nu. =)