4 oktober 2011

Stockholmshelgen, med skräckbokbloggarmuffinsfika!

Eller #skräckfika, for short.

I helgen har jag:
  • gått på mycket trevligt kalas med tema 1976 - rödvinsbål med fruktcocktail, snittar med avocado+räkor+rhode island-dressing samt ost+skinka+oliver, en playlist från 1976 och tidsenlig klädsel (dock inte på mig. Jag hade tidsenliga åsikter istället och pratade politik, kroppsbehåring och Egalias döttrar).
  • åkt väldigt mycket pendeltåg och tunnelbana, men också gått jättelångt
  • ätit ohemula mängder mat. Indiskt, sushi, kulturellt (lunch på Stories på Kulturhuset...) och japanskt som inte var sushi utan istället gyoza och ramennudlar med friterad tofu på Wagamama. Dessutom fikat en del, mest minnesvärt förstås #skräckfikat på Muffinsfabriken. 
  • firat Suss som fyllde år.
  • shoppat alldeles för mycket. 
  • sett "Die Hard in space" (Assault on Dome 4, med Bruce Campbell som skurk). 
  • tittat på A som spelat Red Dead Redemption på PS3:an med mitt och S benägna bistånd (typ: "varför gjorde du så? Var inte det korkat?").
  • pratat massor.
  • läst ut en bok. Hur hann jag med det?

 Söndagens #skräckfika!

Från vänster till höger: Dark Places-Helena, jag, Any Moment Called Now-Suss, Tystnad-Maria, Feuerzeug-Sara och Bokstävlarna-Anna. Jag ber om ursäkt för den taskiga bildkvaliten på gruppfotot, A måste ha varit lite full.

Alltså kommer här några andra bilder:

Anna och Helena. 

Suss. 

Maria och Sara.

Och #boblmaf´s skuggmedlem A, även känd som Suss' man, bollplank och läskompanjon.

Vi pratade skräck (nähä?) i allmänhet och Stephen King i synnerhet, Twin Peaks, tv-spel, X-files och, tja, allt annat nördigt man kan tänka sig samt åt giganormiska muffins och drack kaffe - förutom jag då, som alltid sticker ut med mitt tedrickande. Så väldigt trevligt och jag ser fram emot en ny träff när jag beger mig till sydligare breddgrader nästa gång!

Inte mindre än fyra bokhandlar besöktes under helgen: Akademibokhandeln, SF-bokhandeln, Pocketshop och The English Bookshop (där vi nästan inte kunde slita oss ifrån hyllan med de läderinbundna, guldkantade utgåvorna av H. P. Lovecraft: The Complete Fiction och The Complete Tales and Poems of Edgar Allan Poe). Sammanlagt sex böcker inhandlades, dock hade jag ett presentkort på Akademibokhandeln så boken jag köpte där blev nästan gratis. Förutom böcker shoppade jag nagellack (viktiga saker!) och nagelstickers, en scarf, benvärmare, en t-shirt och ett par skor, eftersom de jag hade på mig gick sönder.

Zee loot!
Böckerna:
Peter May - The Black House
Clive Cussler - Crescent Dawn
David Gibbins - The Gods of Atlantis
Rhys Thomas - On the Third Day
Greig Beck - Beneath the Dark Ice
Adam Nevill - The Ritual

Och boken jag hann läsa ut var Outpost av Adam Baker, mycket bra dystopisk polarskräck som jag måste skriva om lite senare.

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

roligt tema

Fia sa...

Låter som en bra helg!

Magister sa...

Ett varningens ord om H. P. Lovecraft: The Complete Fiction med guldkantade sidor: Den är FULL av tryckfel. Håll utkik efter utgåvan med silverkantade sidor och lila bokmärkessnöre.

Martina sa...

Tror att det var den silverkantade på The English Shop faktiskt. Eller så var det Poe som var silverkantad. Hm.

Sara sa...

Just nu har jag en tävling där du kan vinna gratis medlemskap hos Lovefilm! Du får filmer hem helt gratis!

http://www.saramn.com/2011/10/07/tavling-lovefilm/

Helena (Dark Places) sa...

Fina bilder (och fint att träffas IRL!). Ang Nevill, är det din första? Har hans Apartment 16 - tror jag den heter - oläst hemma i hyllan. Ämnar ta tag i det snart...

Har också hört det där om tryckfelen i guldupplagan av Lovecraft. Synd, för den ser ju så himla snygg ut...

Martina sa...

Nej, inte min första köpta Nevill, har Apartment 16 och Banquet for the Damned i bokhyllan... men har inte läst nån av dem. =P