27 september 2012

Är det bara jag?

Är jag den enda bokbloggaren (och bibliotekarien, inte att förglömma) som faktiskt inte är särskilt intresserad av bokmässan? Min twitterfeed är nämligen fylld av 1. de som stjärnögt exalterat ska åka till bokmässan och 2. de som är jättejätteavundsjuka på de som åker.

Jag skulle kunna tänka mig att åka för jobbets räkning nåt år, men med god tid för planering - möjligheten fanns för mig att åka dit tillsammans med ett gäng kollegor med ytterst kort varsel (en som egentligen skulle åka var tvungen att avboka i sista stund), men jag skippade det utan att behöva tänka efter två gånger. Min chef åkte istället och lika glad är jag för det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Själv stannar jag hellre hemma och läser. Nej, du är inte den enda. Vi drömmer inte alla om att mingla på bokmässan.

Katrin

Martina sa...

Ah, bra. Jag trodde det var nåt fel på mig. =)

Lotta sa...

Ha ha, känner igen mig! Privat skulle jag nog inte åka öht och ungefär vartannat år åker jag i tjänsten. Det är inte varje år jag har ett seminariekort - hade det inte i år för jag var bara i Gbg över dagen, men nästa gång tänker jag satsa mer på föreläsningarna och mindre på mässgolvet. Jag blir mest bara trött av vimlet :) Att köpa en massa böcker på mässan förstår jag mig heller inte på. Det är inte speciellt billigt - och om det är billigt är det oftast äldre böcker. Dessutom blir det väldigt tungt att släpa på massa böcker. Nej, jag kollar runt och lånar på min egen jobb-bibbla, eller på mitt stadsdelsbibliotek. Det är gratis och blir inte lika tungt :)

Martina sa...

Ja men visst känns det mest tröttsamt! Och tungt, som du säger, att släpa på böcker.

Johan sa...

Stjärnögt exalterad vore väl en överdrift att kalla mig, men nog kommer jag att titta in där en stund även i år; det krävs ingen längre planering, packande eller hotellboende, bara en liten spårvagnsutflykt.

För mycket folk kan möjligen kompenseras med för mycket böcker... :)

Martina sa...

Ja, det blir ju onekligen lite enklare om man redan bor i Göteborg. De flesta i min feed gör inte det, så för dem är det ett stort äventyr. =)