24 juni 2013

Hej kulturkonsument

Enkät snodd från Dark Places-Helena!

Första skivan jag köpte: Dia Psalmas "Gryningstid".
Senast spelad låt: Troligtvis något med Gogol Bordello.
Första sajten jag kollar när jag vaknar: Instagram.
Spel jag spelar mest: Lego-spel på PS3 eller PS2.
VOD-tjänst: Ingen.
SVT Play-tips: Finns Barnmorskan i East End säsong 2 fortfarande kvar?
Favoritradioprogram: "Rivstart" med Bollnäs-Martin och Sanna på Bandit. Som jag inte längre kan lyssna på pga Bandit har slutat sända i Luleå. ='(
Söndagskulturkonsumtion: Böcker och tv-serier.
Dyraste kulturvana: Böcker och film (på bluray och bio).
Film jag sett flest gånger: Jag är en notorisk film-omtittare. The Matrix, Natural Born Killers, LotR-trilogin (extended), Star Wars-trilogin (den riktiga) m.fl.
Bok jag läst flest gånger: Troligen Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian.
Favorittidskrift: Camino.
Konstart som är svårast att relatera till: Performance art.
Konstverk jag skulle vilja äga: Svårt. Jag kan inte namnen på så många konstverk. Dock, "The Great Wave" av Hokusai är fin. (Om än väldigt överexploaterad.)
Verk som fått mig att gråta: Microslavar av Douglas Coupland. Avsnittet "The Body" (m. fl.) i BtvS. Broarna i Madison County (filmen - så cheesy men ändå). Grave of the Fireflies.
Favoritsajt: Twitter.

Jag försökte, men...

Näe, Dan Browns senaste var till och med ett värre dravel än hans tidigare böcker. Jag ville läsa den pga Florens och Dante men klarade inte ens en fjärdedel av mordiska planer på folkmord i stor skala, minnesförlust och (den supersnygga, of course) kvinnan med ett IQ på 208 (seriously?!) som ändå inte kunde lista ut de mest basala grejer utan var tvungen att få dem förklarade av Langdon hela tiden. Tydligen är jag inte lika härdad mot struntprat som jag varit tidigare...

17 juni 2013

Luleå Pride 2013


Så, nu har vi haft årets upplaga av Pride-festivalen! Lite halvtaskigt väder på lördagen tyvärr och det började regna precis innan paraden (men just när paraden startade så blev det uppehåll). Officiella siffror hävdar nånstans mellan 800 och drygt 1000 parad-deltagare men jag tror att det var fler än så, det var helt klart många fler än förra året då det var ca 1000.

Jag fick låna en regnbågskrita och pimpade mig lite.

Biblioteket var förstås representerat med bokbussen och jag jobbade under förmiddagen, läste lite normkritiska sagor etc. Förra året sa jag att jag inte skulle jobba på Pride i år utan bara gå som besökare men det lyckades jag ju inte med - så jag tippar på att jag kommer att jobba nästa Pride också. =)

Förberedelser.

En ekorre tyckte att festivalen invaderade hens hem.
Hen sprang omkring ett tag och rotade i plastpåsar. =)

Igår däremot var det sjukt fint väder så det blev picknick i Stadsparken och avslutning av Pride med minifestivalen Dance for Love. Jag packade ner te, fruktsallad och kakor och strålade samman med E&M och lilltjafs. Och brände mig som satan i solen förstås...

8 juni 2013

Oops

Jag kanske måste kolla bloggens mail lite oftare? 207 olästa mail...

3 juni 2013

Min samling är komplett!

Sen några dagar tillbaka är min Sofi Oksanen-samling komplett - både Baby Jane* och När duvorna försvann har materialiserats i min brevlåda. Hurra!

Nu ska jag bara ta mig tiden att läsa När duvorna försvann också. Är nästan klar med Hatet (Maria Sveland) så den ska få bli nästa bok.

*Tack till kommentatorn Hanna för tipset att den fanns att köpa på Bokia!