30 mars 2012

Man vet att man börjar bli medelålders när...

...man får en dammsugare och en symaskin i födelsedagspresent och blir glad över det. ;)

Inte nog med det, jag rentav ÖNSKADE mig en dammsugare och en symaskin. Men inte vilken dammsugare som helst utan en tjusig lila Ergorapido. Dessutom fick jag ju en kylskåpsmagnet, ett bokmärke och världens bästa nyckelring av kusinen.


Och förstås, the pièce de résistance, Lord of the Rings-boxen, extended version, på blu-ray av min käre sambo! Jag har nästan slitit ut dvd-boxen så många gånger som jag sett den. =)

29 mars 2012

Happy birthday to me!

Idag fyller jag 30 år! Jag bjuder på virtuellt födelsedagskalas på bloggen - välkommen in, lämna presenterna på hallbordet, ta kaffe eller te och valfritt fika! Och rota ni i bokhyllan hur mycket ni vill, vad Ribbing än säger om det. ;)

27 mars 2012

Hoppsan

Idag kom ett par nyinköpta böcker till jobbet som nog måste klämmas in i läslistan före båda de böcker jag håller på med just nu: Amanda Hellbergs Tistelblomman och Elly Griffiths Känslan av död. Tur att det var 4-veckorslån på båda... eller kanske otur, för reservationslånetid (2 veckor) betyder att jag hade varit tvungen att läsa dem så fort som möjligt. Nå ja.

26 mars 2012

Just nu

… läser jag: Mestadels Crescent Dawn av Clive Cussler. Inte så mycket The Haunting of Hill House.
… väntar jag på: Nya China Miéville, Railsea.
… lyssnar jag på: Dead Sara.
… tittar jag på: Ovanligt lite. Castle, Top Gear och nåt enstaka QI-avsnitt.
… är jag nyfiken på: The Avengers. Är det 27 april snart?

Från Helena.

24 mars 2012

En bokbloggares matematik

Ska vi räkna olästa böcker i bokhyllan? Jag börjar.

217

Så, om jag läser 10 böcker per månad (och för det mesta kommer jag inte upp i så många nu för tiden) så har jag så jag klarar mig i ca 22 månader, alltså nästan två år. Förutsatt att jag inte köper nånting nytt under den tiden. TVÅ ÅR! Läser jag istället åtta böcker per månad - vilket, let´s face it, är mer realistiskt som det ser ut nu - så räcker de i 27 månader.

(Räknar jag dessutom med traven med halvlästa böcker så räcker de väl i... tja, länge.)

Få höra nu - hur många olästa böcker har ni egentligen i hyllorna, och hur länge skulle det ta er att läsa dem alla med er normala lästakt?

19 mars 2012

Nouruz

Ikväll ska jag på persiskt nyårsfirande i Råneå, hela personalen på medborgarkontoret och biblioteket har blivit inbjudna. Det ska bli kul att pröva lite persisk mat. =) Fast det betyder förstås att jag kommer hem ganska sent ikväll...

14 mars 2012

Pi Day

Idag är det Pi Day (3.14) samt Einsteins födelsedag. Tyvärr glömmer jag ju alltid bort det, trots att jag varenda år den 15 mars säger "nästa år ska jag inte glömma!".

Det finns två sätt att fira Pi Day:

1. Med en pajmiddag (minipajer till förrätt, matpaj till huvudrätt och frukt- eller bärpaj till efterrätt).
2. Med ärtsoppa och pannkakor. Detta pga att Pi var en förening på LTU som en gång i tiden serverade ärtsoppa och pannkakor på Kåren varje torsdag.

Hur firar ni? Eller glömmer ni också bort det varje år?

10 mars 2012

Hur kommer det sig

... att böcker man köpt för att man verkligen ville läsa dem helt plötsligt (nå ja, efter en ganska lång tid i bokhyllan, men iallafall) är helt ointressanta? Jag har en Billy-hylla full av olästa böcker men hittar ändå aldrig nåt att läsa. Det tar alltid åtminstone två genomletningar innan jag bestämmer mig för en ny bok, för ingenting lockar.

Så oerhört märkligt. 

7 mars 2012

Som en äkta norrbottning

Jag funderar på att spontanköpa en bok. Men vilken?

Uppdatering: Den spontaninköpta boken blev Susan Hills The Woman in Black. Jag måste ju läsa den innan jag ser filmen.